fbpx

İtalya-Fransa sınırında göçmen merkezi açılacak

Paylaş

Fransa sınırına yakın İtalya’nın Ventimiglia kasabasında göçmenler için yeni bir kalıcı merkez açılacak. Son haftalarda, her gün yaklaşık 90 kişi, Fransız topraklarına ulaşmayı umarak kasabaya geliyor.

Yerel yetkililer, bu hafta İtalya sınırındaki Ventimiglia kentinde göçmenler için kalıcı bir barındırma merkezinin açılacağını söyledi. Karar, içişleri bakanlığının göçmenlik ve sivil özgürlükler dairesi başkanı Vali Francesca Ferrandino, Belediye Başkanı Gaetano Scullino ve Vali Armando Nanei’nin katıldığı Ligurya kenti Imperia vilayetinde düzenlenen bir toplantı sonrasında açıklandı.

Yetkililer, kalıcı tesisin yanı sıra, yaz aylarında gelmesi beklenen artan sayıda göçmene ev sahipliği yapmak için geçici bir merkez de kurulacağını söyledi. Parco Roja’nın geçici barındırma merkezi Temmuz 2020’de kapatıldı.

Son birkaç hafta içinde, başta aileler olmak üzere günlük olarak ortalama 90 kişinin geldiğini söylediler.

Acil olarak uzun vadeli çözümler gerekli
Kalıcı merkez şehrin Mortola semtinde olacak, geçici tesis ise Parco Roya bölgesinde kurulabilir. Ferrandino, “Ventimiglia’nın başka yöne bakmamıza izin vermeyen ve acil eylemin yanı sıra orta ve uzun vadeli bir taahhüt gerektiren fenomeni yönetmesi gerektiği kaçınılmaz gerçeğini inceledik” dedi.

Ventimiglia belediye başkanının tesisi açmak için ilk olarak belirlediği alan, göçmenlik departmanı, bölge ve il yetkilileri tarafından inceleniyor.

Vali Nanei, “önce geçici bir çözüm, ardından daha istikrarlı ve uzun vadeli bir çözüm bulmak” için belediye başkanıyla birlikte çalışacağını da sözlerine ekledi.

%90’ı düzensiz göçmen
Belediye Başkanı Scullino, İçişleri Bakanlığından Fransa’dan gelenler de dahil olmak üzere belgesiz göçmenleri geri gönderme merkezlerine götürmek için otobüsler sağlamasını istedi. “Rakamlar bugün bize Ventimiglia’ya gelen insanların %90’ının düzensiz olduğunu söylüyor” dedi. “Fransız topraklarını geçmek istiyorlar ama Fransa’da kalmıyorlar.”

“İnsanları transit geçişte durdurmak kolay değil, ancak Ventimiglia tek başına bu kadar yüksek bir bedel ödeyemez. Belediye başkanı olarak, sorunun temelden çözülmezse, en azından çözüleceğini umuyorum.”

Belediye başkanı ve vali, geçici merkez için uygun bir yer aramak için şehirdeki alanları denetleyecek.

Kaynak: infomigrants

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi