fbpx

Elon Musk Bolsanaro’yla anlaştı

Paylaş

Amerikalı iş adamı Elon Musk Amazon üzerinde bir internet uydu ağı kurmak için Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yla anlaştı.

Bolsonaro, 20 Mayıs Cuma günü Tesla ve Space X kurucusu Musk’ı Sao Paulo’da ağırladı. Bolsonaro, Elon Musk ile kurmaya çalıştığı ittifakı “evlilik ile sonuçlanacak bir flört” olarak nitelendirdi.

Musk, ekim ayında yapılacak Brezilya başkanlık seçimleri öncesi ülkenin ekonomik potansiyelini analiz etmek için aşırı sağ hükümetin sürpriz konuğu olarak geldi. Amazon’u ‘izlemek’ için bir plan duyurması ve ayrıca geniş Starlink uydu ağı sayesinde ülkenin internet ağını bölgedeki en uzak noktalara ulaşmak için genişletmeye yardımcı olması bekleniyordu.

Dünyanın en zengin adamı, Brezilya devlet başkanı ve bir grup askerle Sao Paulo eyaletinin iç kesimlerinde bulunan Porto Feliz’deki lüks bir otelde bir araya geldi. Orada, ana şehirlerden çok uzak bölgelerde faaliyet gösteren 19.000 okula interneti getirmekle ilgilendiğini duyurdu.

Elperiodico.es tarafından bildirildiği üzere Bolsonaro’nun duyuruyu politize etmesi uzun sürmedi. Amazon’un Brezilya’daki ve dünyadaki herkes tarafından bilinmesi, o bölgenin canlılığını, nasıl korunduğunu ve o bölge hakkında yalanlar yayanların bize ne zararlar verdiğini göstermesi için Musk’a güveniyoruz” dedi.

Bolsonaro aksini iddia etse de, uydu verileri gösteriyor ki; Amazon ormanlarının %60’ına ev sahipliği yapan Brezilya’da, ormansızlaşma 2021 yılında 2020 yılına göre %22 arttı ve 2006’dan bu yana en yüksek seviyesinde. Amazon ormanlarının %80’inin yok olmasına neden olan sektörse sığır eti ve hayvancılık.

kaynak: elperiodico.es