fbpx

Almanya’nın sağlık sisteminde göçmenler kilit rolde

Paylaş

Alman Vakıfları Uyum ve Göç Bilirkişi Konseyinin (SVR) bu yıl yayınladığı rapora göre Almanya’nın sağlık sisteminin dışa bağımlı olduğu ortaya çıktı.

2022 yılı için Alman Vakıfları Uyum ve Göç Bilirkişi Konseyinin (SVR) yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan bu rapora göre göçmenlerin Alman sağlık sisteminde önemli rol oynadıkları görüldü. Konunun uzmanları, Alman sağlık sistemi için yabancı iş gücü gereksiniminin karşılanmaması hâlinde çöküşle karşı karşıya kalacağı konusunda siyasi partilere ve karar vericilere uyarıda bulundu.  Sağlık sektöründeki göçmenlerin çalışma koşullarının önemli ölçüde iyileştirilmesi istendi.

Yapılan araştırmada Covid-19 salgınının Dünya’daki sağlık sistemleri ve politikalarını etkilediği belirtildi. Araştırmacılar toplumun refahı için doğru işleyen bir sağlık sisteminin de öneminden bahsetti. Öte yandan raporda sağlık ve bakım sektöründe yaklaşık her altı çalışandan birinin yabancı kökenli olduğu belirtildi. Bunun yanında araştırmada Almanya’ya yabancı iş gücü talebinin önemli ölçüde artmaya devam edeceği de belirtildi. Almanya’da hizmet veren göçmen doktorların ve sağlık alanında çalışanların ülke dağılımına göre Türkiye yüzde 9.7 oranında görülüyor.

Kaynak: Artı49