fbpx

Atina’da karda mahsur kalanlar yargıya başvuruyor: ‘2 bin euro tazminat yetmez’

Paylaş

Atina’nın en ‘prestijli’ yollarından Attiki Odos’ta kar nedeniyle saatlerce mahsur kalan birçok kişi, 2 bin euro tazminatı geri çevirdi. Yunanistan basınına göre, vatandaşlar yargıya başvuracak.

Komşu Yunanistan’da pazartesi günü yaşanan kar fırtınasında yüzlerce kişinin özel bir şirket tarafından işletilen bir yolda saatlerce mahsur kalması ülkenin siyasi ve sosyal gündemini sarsmaya devam ediyor. Başkent Atina’nın en ‘prestijli’ karayolundan birisi olan, 2004 Olimpiyatları döneminde hizmete açılan ve Attiki Odos tarafından işletilen yolda yaşananlar sonrası hem Kiryakos Miçotakis hükümetini hem de şirketin işletmecileri üzerindeki kamuoyu baskısı artıyor.

Miçotakis’in Attiki Odos yöneticilerinden mahsur kalanlara kişi başı 2 bin euro tazminat talep etmesine, Attiki Odos’un bunu kabul etmesine ve şirketin CEO’sunun istifa etmesine rağmen, toplum nezdindeki tepkiler dinmedi.Son bilgilere göre, Attiki Odos yolunda mahsur kalan birçok sürücü ve yolcu 2 bin euroluk tazminatı kabul etmeme kararı aldı. Dahası, söz konusu vatandaşlar hukukçulara başvurarak Attiki Odos’u işleten şirkete dava açma yolunu seçti. 

Çok daha yüksek tazminat kararı çıkabilir

Efimerida ton Sintakton gazetesinin haberine göre, Attiki Odos’ta mahsur kalan çok sayıda kişi Atina’nın hukuk bürolarına başvuruyor. Bu kişilerin, haklarını Yunanistan yargısı nezdinde aramakta kararlı olduğu belirtiliyor. 

Yunanistan basınına yansıyan son bilgilere göre, ‘Attiki Odos’ta mahsur kalan araçlarda çok sayıda hasta ve hamile vatandaş vardı. Bu insanların donma tehlikesiyle karşı karşıya kalması nedeniyle, gerek hükümet yetkililerinin gerekse de ‘Attiki Odos’ işletmecilerinin çok zor bir hukuki süreç ile karşı karşıya kalmaları ve Yunanistan mahkemelerinde yüksek meblağlarda tazminat ödemeye mahkum edilmeleri ihtimal dahlinde. 

Kalp hastasının 20 saatlik macerası

Ceza Hukukçusu Yianna Panagopoulou’ya göre, kısa bir süre önce ciddi bir kalp ameliyatı geçiren bir kişi de ‘Attiki Odos’ta bir taksi içerisinde saatlerce mahsur kaldı. Söz konusu vatandaş iş çıkışı ‘Attiki Odos’ üzerinden evine ulaşmaya çalışırken, takside 20 saati aşkın bir süre kaldı. İsmi açıklanmayan kişinin yoldan kurtulduktan sonra hastaneye kaldırıldığı, ilk tedavinin ardından da hukukçulara başvurarak tüm sorumlular hakkında dava açılmasını ve 2 bin eurodan çok daha yüksek bir tazminat talep edilmesini istediği belirtildi.

Kaynak: Duvar