fbpx

İsviçre’deki Frontex referandumu için imza kampanyasına çağrı

Paylaş

1 Ekim 2021 tarihinde İsviçre parlamentosunun iki kanadı da Avrupa sınır polisi Frontex’in, 2027 yılına kadar yılda 61 milyon Franklık bir miktar ile desteklenmesine karar verdi.

Frontex, mültecilerin Avrupa’ya girişinin engellenmesi için Ege, Akdeniz, Balkanlar dahil sınır bölgelerinde konuşlandırılmış bir polis gücü.

Oluşturulan bu birim insanların iltica hakkını engellemek için kullanılıyor ve hakkında işkence, eziyet, çeşitli şiddet yöntemleri uyguladığına dair şikayetler, tanıklıklar, deliller bulunmakta.

Göçmen Dayanışma Ağı (Migrant Solidarity Network – MSN) destekçi kurumlarla birlikte bu yasayı halk oylamasına götürmek için bir kampanya başlattı.

20 Ocak tarihine kadar 50.000 imza toplanması gerekiyor. Şu anda imzalar 38.000’e ulaşmış durumda. Son etapta eksik imzaları toplamak için yoğun bir çaba harcanıyor.

İsviçre vatandaşı olup da henüz imzalamayan ve imzalamak isteyen arkadaşlar ekte linkini verdiğimiz metni imzalayarak Migrant Solidarity Network, Waldmannstrasse 17a, 3027 Bern adresine 17 OCAK 2022 TARİHİNE KADAR göndermeliler.

Çevremizdeki İsviçre vatandaşı tanıdıklarınıza metni imzalatma çağrısı da yapılıyor.

Kaynak : İsviçrenin Sesi