fbpx

AP, tutsak vekiller için kampanya başlattı

Paylaş

Avrupa Parlamentosu, rehin tutulan milletvekilleri için kampanya başlattı.

Avrupa Parlamentosu (AP) başlattığı “Parlamenterlerle Dayanışma” programı aracılığıyla dünya genelinde siyasi faaliyetlerinden dolayı baskı, tehdit ve hukuksuzluğa maruz kalan milletvekillerinin durumuna dikkat çekmeyi amaçlıyor.
Yeni başlatılan proje kapsamında AP milletvekilleri; milletvekillikleri gasp edilen ve cezaevinde rehin tutulan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Amed Milletvekili Musa Farisoğlulları ile Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanı sıra Filipinler ve Hong Kong’da benzer süreçler yaşayan milletvekilleriyle eşleşecek ve milletvekillerinin güncel durumlarını takip edip AP’yi bilgilendirecek.
AP Sol Grubu Milletvekili Chris MacManus Yüksekdağ’ın, AP Sol Grubu Milletvekili Nikolaj Vilmussen Güven’in, AP Sosyalist ve Demokratlar Grubu Milletvekili ve Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor Gergerlioğlu’nun ve AP Yeşiller Sol Grubu Milletvekili Jordi Sole de Farisoğulları’nın yaşadığı hukuksuz süreci yakından takip edecek.

DAYANIŞMA VİDEOSU DA YAYIMLANDI

https://www.europarl.europa.eu/globaldemocracysupport/en/solidarity-with-parliamentarians/twinning-partnerships

Proje kapsamında ayrıca Figen Yüksekdağ ve Leyla Güven’le dayanışma videosu da yayımlandı.  
Macmanus ve Vilmussen destek mesajları şöyle:
Chris MacManus’un Figen Yüksekdağ’a destek mesajı:
“HDP’li siyasetçi Figen Yüksekdağ, 2016’dan bu yana aralıksız olarak yargı eliyle zulme maruz kalıyor. Bu, HDP’yi susturmak amacıyla Erdoğan tarafından organize edilen bir süreçtir. Yüksekdağ, sadece hükümeti eleştirdiği konuşmalar yüzünden onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Bu sadece HDP’ye değil aynı zamanda Türkiye’de Erdoğan’ın otoriterliğine karşı çıkan tüm demokratik güçlere yönelik bir saldırıdır. Figen ve benzer suçlamalarla yargılanan onlarca meslektaşı derhal serbest bırakılmalıdır. “
Nikolaj Vilmussen’in Leyla Güven’e destek mesajı:
“Leyla Güven’i tüm Türkiye için barış, demokrasi ve insan haklarını savunan güçlü bir Kürt kadını olarak tanıyorum. Bizler Leyla Güven’i insan hakları ihlallerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yapılan uluslararası hukuk ihlallerine karşı cesur bir şekilde konuşan seçilmiş bir temsilci olarak tanıyoruz. Bundan dolayı Leyla Güven şu an cezaevinde. Buna müsaade etmemeliyiz ve bu yüzden Leyla Güven’in yanındayım.”

Kaynak : ANF