fbpx

Danimarka, yabancı suçlular için Kosova’da cezaevi hücresi kiralıyor

Paylaş

Danimarka parlamentosu, ülkedeki cezaevi hücre kapasitesini genişletmek için yeni bir anlaşmayı kabul etti. Buna göre 2022-2025 yıllarında 1000 kadar yeni cezaevi hücresi sağlanacak; onlardan 300’ü Kosova’dan kiralanacak.

Anlaşmanın özellikle Danimarka’da cezasını çeken yabancı suçluları etkileyeceği belirtiliyor. Danimarka hapishanelerinde bulunan ancak sınır dışı cezasına çarptırılan kişiler Kosova’ya aktarılacak.

Adalet Bakanı Nick Haekkerup, Danimarka cezaevlerinde kısa ve uzun vadede daha fazla yer yapacaklarını belirterek, “Üçüncü ülkelerden hükümlülere Kosova’da hapishane yerinin kiralanması için çalışma yapılması gerektiği konusunda anlaştık.” dedi.

Anlaşmayı destekleyen Sosyalîst Halk Partisi (SF) Hukuk Sözcüsü Karina Lorentzen Dehnhardt, “Sanırım denetimli serbestlik hizmetinin içinde bulunduğu feci durum hakkında bir şeyler yapmalıyız. Yeterli yer yok. Durumumuz acil. Bu 300 yer baskıyı hafifletebilecek.” diye konuştu.

Plana karşı olan Kırmızı-Yeşil İttifakı Hukuk Sözcüsü Rosa Lund, “Hükümet dış politika hakkında denetimli serbestlik hizmeti vermeyi seçti. Yurt dışında 300 hapishane hücresi yaratmamıza izin verebileceğimizi düşünmüyorum. Kapasite sorunlarını çözmenin çok daha iyi başka yolları da var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Euronews Türkçe