fbpx

Fransa’da yabancı düşmanı Cumhurbaşkanı adayı eylemciye orta parmağını gösterdi

Paylaş

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4.5 ay kala, Marine Le Pen’i aşırı sağın tahtından indirmeye soyunan Eric Zemmour, kendisine orta parmak işareti yapan bir protestocuya aynı şekilde karşılık verirken görüntülendi. Büyük tepki çekmesi üzerine hareketine Trumpvari izahat getiren Zemmour, “Antifa’yı taklit ederek çok kabalık ettim” dedi.

Fransa’yı 10 ve 24 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine götüren sürece damgasını vuran Eric Zemmour, tartışmalı hareketlerine her gün bir yenisini ekliyor. Cezayirli Yahudi bir aileden gelen, gazetecilikten siyasete atlayıp göçmen, Müslüman karşıtı, AB şüphecisi görüşleriyle ırkçı-aşırı sağcı çizgiye yerleştirilen Zemmour’un anketlerdeki hızlı yükselişi, son dönemde zora girdi. Cumartesi Marsilya gezisinde anti faşist protestolarla karşılaşan Zemmour, aracına yaklaşıp kendisine orta parmak işareti yapan bir protestocuya aynı şekilde karşılık verirken görüntülendi.

Marsilya’da anti faşist protestolar nedeniyle 15 dakikadan uzun yürüyemeyen ve sonunda ‘defol’ sloganları arasında polis eskortunda şehirden ayrılan Zemmour, başı öne eğik şekilde Paris’e varması sonrası büyük tepki çeken parmak olayına izahat getirmeye çalıştı.

‘Seni taklit etmek çok kabaydı’
Aşırı sağcı siyasetçi, kendisiyle konuşmak için arabasının camına yaklaşıyormuş gibi davranıp parmak gösteren kadına hitaben, “Madam, burası benim istediğim gibi bir tartışma yeri değildi, zaman daralıyordu. Bu yüzden senin ve ‘antifa’ yoldaşlarının hemen anladığı tek dili kullandım: Seninki. Ancak tümüyle kabul ediyorum ki, seni taklit etmek çok kabaydı” diye tweetledi.

Kaynak: Sputnik Türkiye