fbpx

Erdoğan ülkeyi batırmaya devam edeceklerini açıkladı

Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İzmir’de yaptığı açıklamada ‘faiz düşecek, ekonomi programından dönmeyeceğiz’ dedi.

Erdoğan’ın yaptığı konuşma hafta başından beri ısrar edilen ve ekonomistlerin hiç bir modele oturtamadığı modelde ısrarcı olunacağını bir kez daha gösterdi.

Deprem konutları teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye, dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik deprem müdahale sistemine sahiptir” diyen Erdoğan, “Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok yerde yaşanan afetlerin ardından aylarca kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen insanlar olduğunu biliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden yapılan İzmir Alsancak Stadı’nın adının Mustafa Denizli olduğunu da açıkladı. 

TL’de yaşanan değer kaybıyla ilgili olarak CHP’ye yüklenen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: ‘Dikkat ederseniz bugünlerde CHP ekibi ‘ülke yandı, bitti’ diye ortalığı birbirine katıyor. Halbuki bu ülke onların yönetiminde, CHP’nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500’leri bulan faizleri gördü mü? Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı sıkıntılı günleri yaşadı mı? Ve bu ülke onların döneminde, elinde avucunda ne varsa hepsini tefecilerin yağmaladığı krizlere maruz kaldı? Bu ülke bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinde yüz milyarca lira çalındığı ihanetler gördü. Biz işte onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Başlattığımız büyük demokrasi ve kalkınma devrimiyle hem 1920’de Meclis açıldığında hem de 1923’te İzmir İktisat Kongresi toplandığında ortaya konan ruhu yeniden dirilttik.’

Kaynak: Duvar