fbpx

Almanya’da insidans değeri rekor kırdı: 300’ün üzerinde

Paylaş

Pandeminin dördüncü dalgası ile karşı karşıya olan Almanya’da yedi günde 100 bin kişi başına yeni vaka sayısını gösteren insidans değeri 300’ün üzerine çıktı. Salgınla mücadeleden sorumlu kuruluş olan Robert-Koch Enstitüsü’nün (RKI) verdiği bilgilere göre, Almanya’da insidans değeri 303 olarak tespit edildi. Söz konusu değer bir gün önce 289 iken bir hafta önce ise 201,1 seviyesindeydi. Ayrıca RKI’nin verdiği bilgilere göre, 24 saat içerisinde kayda geçen yeni vaka sayısı 23 bin 607, koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 43 oldu. Geçen perşembe günü Almanya’da yeni vaka sayısı 50 binin üzerine çıkarak bir rekor kırmıştı.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Robert Habeck ve FDP Genel Başkanı Christian Lindner ise vaka sayısındaki artışın, yeni adımlar atılmasını gerekli kıldığını söyledi. Aşısızlar için kısıtlamaların gündeme gelebileceğini belirten Habeck, Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada “durumun dramatikliği nedeniyle aşısızlar için bölgesel olarak temas sınırlamasının gerekli olabileceğini” söyledi. Habeck, çocukların muaf tutulması şartıyla hukuki olarak aşı olanlar ile aşısızlar arasında fark gözetmenin mümkün olduğunu belirtti.

Müstakbel koalisyon ortakları, koronavirüs vaka sayılarının artışını engellemek için 3G olarak bilinen, “aşı olma, hastalığı geçirmiş olma ve negatif test şartının” Almanya genelinde tüm işyerlerinde uygulanması önerisini de değerlendiriyor. Evden çalışmanın mümkün olduğu işler için bunun yükümlülük haline getirilmesinin yanı sıra tren seyahatlerinde de 3G şartının aranması gibi önlemler üzerinde duruluyor.

Kaynak: Deutsche Welle