fbpx

Wuppertal’de bir kişi gözaltında hayatını kaybetti

Paylaş

Almanya’nın Wuppertal şehrinde 24 yaşındaki bir Yunanistanlı gözaltındayken hayatını kaybetti. Olay Almanya’da haber olmadı, savcılık haber değeri olmadığını düşündü. Ancak Indymedia’nın Atina sitesinde yayınlanan videoda gözaltının polis tarafından nasıl yapıldığı görüldü.

Neues Deutschland’da yer alan habere göre 1 Kasım’da gerçekleşen olayı Almanya haberi ilk olarak videonun cumartesi günü yayınlanmasıyla öğrendi. Savcılık olaya ilişkin açıklama yapmadı, olaya ilişkin savcılığa ulaşan Neues Deutschland’a ise aşağıdaki bilgi verildi.

Bir taksi şoförü 1 Kasım sabahı iki müşterisinin caddenin karşı tarafına doğru “yuvarlandığını” belirterek polisi arıyor. Erkek şahıs polis tarafından güç kullanılarak gözaltına alınıyor. İddiaya göre polis gözaltısında kelepçeleri sökülen şahıs agresifleşiyor. Polisler ise şahıstan kan alarak uyuşturucu testi yapmak istiyor. Hemen ardından ise kan dolaşımının düşmeysile şahıs fenalaşıyor. Polis doktoru ve çağrılan ambulansın müdahaleleri ise sonuç vermiyor. Şahıs gözaltında hayatını kaybediyor. Savcılık ise soruşturma başlatıyor.

Indymedia’ya düşen video: