fbpx

Almanya’da vaka sayıları Mayıs’tan beri en yüksek seviyede

Paylaş

Almanya’da koronavirüs vaka sayısında ciddi bir artış yaşanıyor, Mayıs ayından sonra ilk kez yedi günlük insidans değeri yüzde 95.1 oldu. Yoğun bakımlarda yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Robert Koch Enstitüsü tarafından paylaşılan vaka sayılarına göre bugün Haziran ayından bugüne kadarki en fazla ölüm yaşandı. Yapılan açıklamada bir günde 19 bin 572 yeni vakanın tespit edildiğini, koronavirüs nedeniyle son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının ise 116’ya çıktığını duyurdu.

Almanya’da sadece bir hafta içinde günlük can kaybı sayısının iki katına çıkması, vaka sayılarında artış yaşanması, hastanelerin yoğun bakım ünitelerini de teyakkuza geçirdi. Hastanelerde özellikle yeterli sayıda sağlık personelinin bulunmaması nedeniyle sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor.

AB’de mücadeleyi güçlendirme kararı
Koronavirüs vaka sayılarında yeniden yaşanan tırmanış, Covid-19 salgını ile mücadeleyi gündemine alan Avrupa Birliği liderlerinin Brüksel’deki zirvesinde de gündeme geldi.

Zirvede aşılamaya hız verilmesi konusunda görüş birliğine varan liderler, aynı zamanda aşı karşıtlarına karşı kararlılık sergilenmesi, aşılanma konusunda tereddütleri olanların da şüphelerinin giderilmesine dönük çabaların artırılması konusunda anlaştı.

AB üye ülkeleri arasında aşılanma oranları büyük farklılık gösteriyor. Avrupa Bulaşıcı Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (ECDC) göre Bulgaristan’da koruma için gerekli iki doz aşısını yaptırmışların oranı yüzde 24. Buna karşın AB ortalamasında bu oran yüzde 75. Hatta Portekiz ve Malta’da bu oran yüzde 90’ı buluyor.

Kaynak: DW Türkçe Servisi