fbpx

Almanya’da aşırı sağcı bir gruba çok sayıda baskın yapıldı

Paylaş

Almanya’da aşırı sağcı “çılgın klanı”na karşı çok sayıda baskın yapıldı.

14 noktaya 130 polisin katıldığı baskınlar yapıldı.

Aşırı sağcı bir derneğin kurulduğu şüphesiyle Almanya’daki müfettişler, “Berserker Clan” adlı bir grubun üyesi olduğu iddia edilenlere karşı harekete geçti. Yetkililer, Çarşamba günü Berlin, Schleswig-Holstein, Baden-Württemberg ve Hessen’de aramalar yapıldığını duyurdu. Cumhuriyet savcılığı ve Berlin’deki devlet cezai soruşturma ofisi, Alman vatandaşlığına sahip 15 erkek ve kadın hakkında soruşturma yürütüyor.

Yetkililer, baş şüphelinin Berlin’de yaşayan 40 yaşında bir erkek olduğunu belirtti. Onun liderliğinde, yaşları 26 ile 55 arasında değişen şüphelilerin “Berserker Clan” adlı aşırı sağcı bir örgütte bir araya geldikleri belirtildi. Yakalananlar elebaşı veya suç örgütüne üye olmakla suçlanıyorlar. 14 noktada yapılan aramalarda silah ve mühimmatın da bulunduğu belirtildi. Berlin Cumhuriyet Savcılığı’ndan bir sözcüye göre, Çarşamba günü herhangi bir tutuklama yapılmadı.

Yetkililere göre, şüpheliler arasındaki iletişimde “X. gün” hazırlığı rol oynadı. Bunun, Almanya’daki mevcut yapılara karşı silahlı bir ayaklanma anlamına geldiği düşünülüyor.

Başsavcıya göre, soruşturma bir yıldır devam ediyor. Alman Basın Ajansı sözcüsü, dayanağın bir tanığın verdiği ifade olduğunu açıkladı. Yapılan gözetim tedbirlerinin yargı kararına dayandırıldığı belirtildi.

Aramalar özellikle Berlin, Wiesbaden ve Esslingen’de ve Schleswig-Holstein’daki çeşitli yerlerde (Elmshorn, Brunsbüttel, Marne, Barmstedt, Hadenfeld ve Windbergen) yapıldı. Ateşli silahlar, alarm silahları, mühimmat, kesici ve bıçaklayıcı silahlar, veri taşıyıcılar, derneğe ait ibadethanelerin yanı sıra uyuşturucu ve doping maddelerine de el konulduğu belirtildi. Şu an için kesin miktarlar hakkında bilgi verilememektedir. Ele geçirilen nesneler, soruşturma sırasında değerlendirilecek ve adli olarak incelenecekler.

Kaynak: Der Standard

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi