fbpx

Ertuğrul Kürkçü: Alparslan Türkeş Nazi temas unsuruydu

Paylaş

ABD’nin Ülkü Ocaklarıyla ilgili terör örgütü mü değil mi araştırması yapacağı haberleri gündeme düşerken konuyla ilgili bir değerlendirme de HDP Onursal Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü’den geldi.

Kürkçü Twitter üzerinden yayınladığı twitselinde şunları söyledi:

“Araştırmaya CIA arşivinden başlayabilirler: İkinci Dünya Savaşı sırasında Pantürkist genç bir teğmen olan Alpaslan Türkeş antikomünist faaliyetleri sırasında bir Nazi temas unsuru haline gelmişti.

Savaş sonrasında Türkiye’yle ABD arasında bağlar güçlendikçe, “görev gereği” sık sık iki ülke arasında gidip gelmeye başlamış, 1948’de bir eğitim programı çerçevesinde Pentagon ve CIA ile temasa girmiş ve Türkiye’de perde gerisinde gizli bir antikomünist ordu kurmaya başlamıştı.

Türkeş’in “komandolar”ı böylece, ABD ordusunun sahra talimnamesi FM 31-15’ten tercüme “Kara Kuvvetleri Sahra Talimnamesi – ST 31-15”te öngörüldüğü şekilde “vatansever güçler” kapsamındaydılar.

Özel kamplarda “suikast, bombalama, silahlı soygun, işkence, saldırı, adam kaçırma, tehdit, provokasyon, milis eğitimi, rehin alma, kundaklama, sabotaj, propaganda, dezenformasyon, şiddet ve soygun” eğitimine tabi tutulmuşlardı.

Bkz>>> http://ertugrulkurkcu.org/haberler/12-mart-karsi-devrime-gladio-asisi/…

Bkz>>> NATO’nun Gizli Orduları/Gladio Operasyonları,Terörizm ve Avrupa Güvenlik İlkeleri, Güncel Yayınları, 2005.)”