fbpx

Meksika’nın Zapatistalar’a saldırısı İsviçre’de protesto edildi

Paylaş

Meksika hükümetinin 11 Eylül günü Zapatista gerillalarına yönelik saldırısında 2 Zapatista gerillası kaçırıldı, ertesi gün ise başka bir Zapatista gerillası paramiliter çeteler tarafından katledildi. Saldırılar nedeniyle İsviçre’nin başkenti Bern’de protesto eylemi yapıldı.

Bern Meksika Elçiliği önünde düzenlenen eyleme, İsviçre’de yaşayan Zapatista taraftarları, İsviçreli sivil toplum kuruluşları ile Kürt Toplum Merkezi üyeleri katıldı. 

Meksika Elçiliği önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

’40 yılı aşkın bir süredir ELZN (Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu) ve Zapatista hareketi olarak kapitalist, sömürü politikalarına karşı halk iradesine dayalı özerk bağımsızlık için mücadele verilmektedir.

Zapatistalar her gün paramiliter çetelerin, feodal toprak sahiplerinin ve Meksika hükümetinin saldırılarına karşı mücadele ediyor.

Zapatistaların ve kapitalist, sömürü devlet politikalarına karşı mücadelesi bizim açımızdan önemlidir. Bu nedenle başta İsviçre olmak üzere Avrupa’da Zapatistalarla dayanışarak mücadeleye destek vermek istiyoruz. 

Meksika hükümetinin kaçırdığı José Antonio Sánchey Juárez ve Sebastián Nuñuez Pérez’in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Eylem basın açıklaması sonrası enternasyonalist mücadelenin ortaklaştırıldığı sloganlarla sonlandırıldı. 

Kaynak: ANF Bern