fbpx

Vietnam, Küba’nın koronavirüs aşısı tedarik edeceğini ve teknoloji transfer edeceğini söyledi

Paylaş

Vietnam Sağlık Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, Küba’nın kendi ürettiği COVID-19 aşısı Abdala’yı Vietnam’a büyük miktarlarda tedarik edeceğini ve üretim teknolojisini yıl sonuna kadar Güneydoğu Asya ülkesine aktaracağını söyledi.

Salgının büyük bölümünde hastalığı başarıyla kontrol altına alan Vietnam bugüne kadarki en kötü salgınını kontrol etmek için mücadele ediyor, enfeksiyon ve ölümlerdeki artış, yetkililere aşıları hızlandırma baskısını artırıyor.

Sağlık Bakanlığının doz sayısını belirtmeden yaptığı açıklamada, “Küba, bu yılın sonuna kadar teknoloji transferini desteklemek için Vietnam’a çok sayıda koronavirüs aşısı dozu ve bir ekip gönderecek.” dedi.

Küba, üç aşamalı Abdala aşısının Haziran ayındaki son aşama klinik denemelerinde koronavirüse karşı %92.28 etkili olduğunu söyledi.

Vietnam şu ana kadar rekombinant DNA proteini ve mRNA aşı teknolojisi transferi için anlaşmalar imzaladı ve ayrıca ABD’li Pfizer şirketi ile ülkede bir aşı tesisi açması konusunda görüşüyor.

Sağlık Bakanlığı, Güneydoğu Asya ülkesinin 23 milyondan fazla doz koronavirüs aşısı sağladığını ve dördüncü çeyrekte en az 50 milyon doz almayı beklediğini söyledi.

Vietnam’ın Mart ayında başlayan aşı programı, ülkenin 98 milyon insanının sadece %1.9’unun tam olarak aşılanmış olmasıyla hala erken bir aşamada bulunuyor, belirtilen oran bölgedeki en düşük oranlardan biri.

Kaynak: Reuters

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi