fbpx

Cannes’da “emeklilik” protestosu: Elektrik ve gaz kesildi

Paylaş

Ulusal Maden ve Enerji Federasyonu, emeklilik yasasını protesto etmek için Cannes’da elektrik ve gazı kesintiye uğrattı. 3 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yasalaştırdığı emeklilik kanununa karşı aylardır devam eden protestolar kapsamında, Cannes Film Festivali’nin sürdüğü günlerde elektrik ve gaz kısmen kesildi.

Fransa’nın en büyük sendikası Genel İş Konfederasyonu’na (CGT) bağlı Ulusal Maden ve Enerji Federasyonu (CGT FNME), emeklilik yasasına karşı Cannes Film Festivali’ni akamete uğratacağı uyarısında bulunmuştu. Uyarılar, 76. Cannes Film Festivali sürerken hayata geçti.

Dün öğle saatlerinde tüm restoranlar konuklarla doluyken Cannes’ın Boulevard de la Croisette çevresine düşen merkezinin tamamı elektriksiz ve gazsız kaldı.

Kesintiden Cannes Emniyet Müdürlüğü’nün de etkilendiği belirtildi.

Ardından elektrik dağıtım operatörü Enedis ile gaz dağıtım operatörü GRDF’nin üç çalışanı gözaltına alındı.

Sendika, Festival Sarayı ile bazı otel ve restoranları hedef alacak şekilde şehirdeki elektrik-gaz arzını kesintiye uğrattığını duyurarak sorumluluğu üstlendi. CGT, “kapitalizm, finans dünyası ve onun sınırsız lüksünün güçlü sembollerini hedef aldığını” belirtti.

(Sputnik Türkiye, Kısa Dalga)