fbpx

Londra’da binlerce kadın erkek şiddetini protesto etti

Paylaş

Londra’da binlerce kadın, kadına yönelik erkek şiddetini ve ayrımcılığı protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Londra’da kentin en önemli caddelerinden Oxford Caddesi’nde toplanan binlerce kadın, kadına yönelik şiddete, ayrımcılığa ve kadınlara yönelik polisin tutumuna karşı bir araya geldi.

Londra’nın simge mekanlarından Regent Caddesi ve Piccadilly Circus’tan yürüyen kadınlara çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Trafalgar Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından burada konuşma yapan kadınlar, ülkede özellikle eski polis memuru David Carrick’in 24’ü cinsel saldırı olmak üzere 49 suçtan yargılanmasının kadınların ne kadar korumasız olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan şair Miss Yankey, İngiltere’de kadına karşı şiddetin parçası olan polisin kesinlikle hesap vermediğini belirtti. Binlerce polisle ilgili soruşturmaların devam ettiğini kaydeden Yankey, “Onu (Carrick) durdurmak için ellerine birçok fırsat geçti ama yapmadılar. O da kadınlara serbestçe tecavüz etmeye devam etti. Carrick’in istisna olmadığını düşünüyorum. Polisin içinde çürük elmalar yok, ağaç çürümüş. Güçlü bir şekilde inanıyorum ki polis bile bu çürüme karşısında şaşırmıştır.” diye konuştu.