fbpx

Sağlık çalışanı: ‘Ayakta kalmamız için beslenmemiz lazım’

Paylaş

Samandağ ilçesinde yıkımın ardından tek kullanılabilen hastane olan Samandağ Devlet Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri yemeğe ulaşamıyor. Samandağ Devlet Hastanesi’nde çalışan gönüllü bir sağlık çalışanı “Ayakta kalmamız için beslenmemiz lazım” diyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yıkımın ardından tek kullanılabilen hastane olan Samandağ Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanları yemeğe ulaşamıyor. Yaklaşık 120 bin insanın bulunduğu ilçede sağlık emekçileri acil serviste neredeyse 24 saat boyunca kesintisiz çalışıyor, yüzlerce hastaya bakıyor.

Bölgedeki yemek dağıtımının yetersiz olduğu için sağlık çalışanlarının yemeğe ulaşamadığını belirten Türk Tabipleri Birliği (TTB) Samandağ Deprem Koordinasyonu’ndan Dr. Selçuk Çelik, “Samandağ Devlet Hastanesi’ne daha önce sadece Mamak Belediye’sinin sabah, öğle akşam çorba dağıtımı vardı. Sağlık çalışanları için bu yetersiz bir besin kaynağıydı. Diğer yandan o bölgede Kızılay yemek dağıtıyor ancak o dağıtımdan hem bölgedeki insanlar hem de bölgedeki işçiler faydalanıyor” dedi.

Çelik, Samandağ Devlet Hastanesi’nde çalışan gönüllü bir sağlık çalışanının “Ayakta kalmamız için beslenmemiz lazım” dediğini aktardı.

Hastaneden bir yetkili ile konuya ilişkin görüşen Çelik, “Hastanenin yemekhanesinden yeterince yemek çıkıyor” cevabını aldığını ancak gerçeğin böyle olmadığını sağlık çalışanlarının gönüllülerden yemek desteği istediğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının, gönüllü olarak deprem bölgesinde faaliyet yürüten Hatay Deprem Dayanışması’ndan yemek desteği istediklerini belirten Çelik, “Hatay Deprem Dayanışması gönüllüleri, iki gündür sabah, öğle akşam sağlık çalışanlarına yemek götürüyor” dedi.

Samandağ’da yaklaşık 120 bin kişinin bulunduğunu ve faal olarak çalışan tek hastanenin Samandağ Devlet Hastanesi’nin acil servisi olduğunu belirten Çelik, “Samandağ Devlet Hastanesi’ndeki acil hizmetleri dışında ilçedeki birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri neredeyse çökmüş durumda. Bu büyük bir problem zaten. Burada çalışan sağlık emekçileri günde yüzlerce hastaya bakıyor, 24 saat boyunca kesintisiz çalışıyor neredeyse. Bir de üzerine beslenme sıkıntısı çekiyor. Bu kadar zor koşullarda çalışırken en azından beslenme konusunda ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor” dedi.

Kaynak : Siyasi Haber