fbpx

LC Waikiki işçileri direniyor: 14. gününde

Paylaş

LC Waikiki deposunda haklarını istedikleri için işten atılan 12 temizlik işçisinin direnişi 14. gününde.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan LC Waikiki deposunda Kluh isimli taşeron firmasına bağlı çalışan 12 temizlik işçisi, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için “Kod 46” bahane gösterilerek işten atıldı. İşçiler, bunun üzerine Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) öncülüğünde depo önünde eylem başlattı.

İşçiler, başlattıkları eylemin 14’üncü gününde Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP), Devrimci Gençlik Birliği (DGB), İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Mücadele Birliği Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev-Yapı-İş Sendikası), İşçi Emekçi Birliği, Birleşik İşçi Hareketi (BİH) ve Kaldıraç da eyleme destek verdi.

‘ELİMİZDEKİ SİLAH DAYANIŞMADIR’

HDP’li Musa Piroğlu, işçilerin işverenlere karşı iki gücünün olduğunu söyledi. Piroğlu, “Biri, işçilerin birliği ve direngenliği, diğeri ise halkın dayanışması ve yan yana gelmesidir. Çünkü bu para patronlarına, servet patronlarına karşı elimizdeki tek silah dayanışmadır. Bu dayanışma hiç kimse yalnız kalmasın diye yapılan bir dayanışmadır. Bu dayanışma işten atılacak olan işçilerin, atılmaması için yapılan bir dayanışmadır. Bu dayanışma yoksulluğa karşı, sefalete karşı bir dayanışmadır. LC Waikiki işçilerinin direnişi, bu ülkedeki yoksulların, bu ülkedeki ezilenlerin talebidir” diye konuştu.

BOYKOT ÇAĞRISI

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ise, LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapılmamasını istedi. Saygılı, “Biz onlara ‘bu sorunları çözün, direniş başlatmayalım’ dedik. Direnişçiler 3 yıldır, 5 yıldır, 7 yıldır depolarda çalışıyor. Hiç utanmıyoruz musunuz? Bu insanların birikmiş haklarına el koydunuz. İstiyorsunuz ki işçiler ceketini alsın gitsin, biz de onların haklarına çökelim! Zaten bu memlekette çökme işi meslek haline geldi. Çöktürmeyiz. Hiçbir şey alamazsak bile boğazınızda kılçık oluruz. Perişan edeceğiz sizi” şeklinde konuştu.