fbpx

Almanya, Filistin’e destek gösterileri yasakladı

Paylaş

Berlin’de bugün yapılması planlanan Filistin’le dayanışma mitingi “kamu güvenliği” gerekçesiyle yasaklandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün yapılması planlanan Filistin’le dayanışma mitingi “kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit” denilerek yasaklandı.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, “Filistin’le dayanışma amacıyla Berlin’in farklı ilçelerinde düzenlenmesi planlanan miting ve aynı konudaki yürüyüş ile bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle yasaklanmıştır” denildi. Açıklamada polisin miting organizatörlerini konuyla ilgili bilgilendirdiği aktarıldı.

“Filistin konuşuyor” ve “Filistin Eylem Komitesi” gibi Filistin yanlısı çeşitli platformlar, Brandenburg Tor, Neukölln ve Kreuzberg’de gösteri çağrıları yapılmıştı. Örgütler, polisin yasak kararına tepki gösterdiler.

Geçen hafta sonu Duisburg ve Stuttgart’ta Filistinli örgütler tarafından eylemler düzenlenmişti. Bunun üzerinde pek çok siyasetçi Filistin ve Hamas yanlısı gösterilerin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hamas’a destek veren örgütlere karşı sert önlemler konusunda çalışmalar başlatıldığını açıklamıştı.

Ülkede Başbakanlık ve Federal Meclis binaları önündeki gönderlere de İsrail bayrakları çekilmişti.

Fransa’nın Lyon kentinde de Filistin’e destek amacıyla düzenlenmek istenen eylem yasaklanmıştı.

Gazze’de sivilleri bombalyan İsrail’e destek gösterileri için ise 7 Ekim’den beri herhangi bir yasaklama açıklaması yapılmadı.

Kaynak: Evrensel