fbpx

Londra: Rusya’da askerliği reddedenlerin sayısı artıyor

Paylaş

İngiliz gizli servislerinin iddialarına göre, Ukrayna’ya karşı savaşmayı reddeden ve Avrupa’ya sığınma başvurusu yapanların sayısı artıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın Çarşamba günü bağımsız Rus gazeteciler tarafından yapılan araştırmalara dayanarak yaptığı açıklamada, Ocak ve Mayıs ayları arasında Rus askeri mahkemelerinin toplam bin 53 firar davasına baktığını bildirdi.

Hüküm giymiş asker kaçaklarını savaşa geri göndermek istiyorlar”

ZDF’nin İngiliz istihbaratına dayandırdığı bilgilere göre mahkeme kayıtları, çoğu asker kaçağına savaşta tekrar kullanılmak üzere ertelenmiş cezalar verileceğini gösteriyor. ZDF’nin haberinde, “Rus ordusu, Ukrayna’daki operasyonlar başladığından beri kendi saflarında disiplini sağlamak için mücadele etti, ancak bu sorunlar büyük olasılıkla Ekim 2022’de yedek kuvvetlerin zorunlu olarak seferber edilmesinden bu yana daha da kötüleşti” ifadeleri yer aldı.

Londra’da yapılan açıklamada ise, “Rusya’nın disiplini geliştirmeye yönelik çabaları, askerlerin hayal kırıklığına uğramasının temel nedenlerini ele almak yerine, asker kaçaklarına örnek olmaya ve vatansever coşkuyu teşvik etmeye odaklandı” denildi.