fbpx

Yunanistan, Lavrion göçmen kampını kapatıyor

Paylaş

Ankara’nın kapatılmasını talep ettiği ve “terörist yuvası” olarak nitelendirdiği Lavrion göçmen kampının kademeli olarak kapatılmasına karar verildi.

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Türkiye’deki baskılar sebebiyle siyasi sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu Lavrion göçmen kampının, yapıların kötü durumda olması sebebiyle kapatılacağını duyurdu.

Buna göre Lavreotiki Belediyesi’nden yetkililer, aralıkta bakanlıkla iletişime geçerek, kamptaki bakımsız binaların orta şiddetli bir depreme bile dayanamayacağına dikkat çekmişti.

Yunan devletiyse kampın yapım ve onarım çalışmalarına sağladığı fonu 2016-2017 döneminde durdurmuştu. Haberde, o dönemden beri kampın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle çalıştığına ve devletin, kampın yönetimine müdahale etmediğine de dikkat çekildi.

Kampta kalan yaklaşık 150 kişiden 100’ünün Attika Bölgesi’ndeki farklı göçmen kamplarına gönderildiği belirtildi. Halihazırda kampta 50’den az göçmenin yaşadığı, bu kişilerin de kısa süre içinde transfer edileceği bilgisi paylaşıldı.

AKP, başkent Atina’ya yaklaşık bir saat uzaklıktaki bu kampın, PKK, YPG ve DHKP-C gibi örgütler tarafından militan yetiştirmek için kullanıldığını iddia etmiş, Yunanistan’ı da bunu engellememekle suçlamıştı. Atina yönetimiyse iddiaları defalarca yalanlamıştı.

Kathimerini, haberinde buna da atıfta bulunarak, Türkiye’nin kampın kapatılmasını birçok kez talep ettiğini hatırlatıp, bakanlığın verdiği kararın Ankara yönetimini de memnun edeceğini yazdı.

(Independent Türkçe)