fbpx

Berlin’de Ruslar eylem yaptı: “Ruslara karşı nefreti durdurun”

Paylaş

Berlin’de yaşayan Ruslar 3 Nisan Pazar günü bir otomobil konvoyu düzenledi. “Okullarda propagandayı durdurun”, “Ruslara karşı nefreti durdurun” yazılarla yapılan eyleme yaklaşık 400 araç ve 900 kişi katıldı. Eylemde Rusya’nın savaşta kullandığı “Z” sembolünün kullanılması sebebiyle ise polis alarma geçti, Berlin Belediye Başkanı açıklama yaptı.

Rusların yaptığı eylem genel olarak savaşın başlamasından bu yana Rusça öğretilen okullara saldırılması, Rusların dükkanlarına tehdit mesajlarının gönderilmesiyle ilgili olsa da eyleme “Rusya’nın savaşına destek verildiği” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Eylemde bir aracın “Z” sembolü taşıdığı görüldü. “Z” sembolü Berlin’de yasaklanmıştı.

Foto: @flotopress/Twitter

Ukrayna Büyükelçisi Andrij Melnyk otomobil konvoyunu eleştirerek Twitter’da yaptığı açıklamada Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey’e tepki gösterdi: “Nasıl böyle bir konvoya izin verirsiniz? Üstelik Rusların Buça’da yaptığı katliamın gün yüzüne çıktığı gün?”

@flotopress/Twitter

Eylem Berlin polisine “Okullarda propagandaya son, Rusça konuşan insanlara güvenlik, ayrımcılığa hayır” başlığıyla bildirilmişti. Pazar günü Ahrensfelde’den başlayan eylem Charlottenburg’a kadar sürdü. Araçlar Rusya bayrakları ve afişlerle süslenmişti.

Kaynak: Twitter, Tagesspiegel