fbpx

İsviçre’nin Wallis kantonundan 4 şiddetinde sallandı

Paylaş

Kanton Wallis’te bugün sabah deprem meydana geldi. Deprem’de ufaklı zararların meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Kanton genelinde hissedilen deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.

Merkez üssü Mont Collon (Kanton Wallis ) olarak belirlenen 4,0  büyüklüğündeki deprem bugün sabah saat 07.39’da gerçekleşti. Deprem Wallis ve çevre kantonlarda hissedildi. Deprem’in 4.0 şiddetinde olması nedeniyle İtalya sınırında da hissedildiği belirtildi.

İsviçre genelinde sürekli küçük ölçekte depremler her sene meydana geliyor. Zürih Üniversitesi Deprem araştırma merkezi, depremin irili ufaklı maddi zararların olmuş olabileceği ihtimalinin var olduğunu açıkladı. Üniversite daha kısa süre önce İsviçre’de de aynı büyüklüğünde deprem olabileceğini açıklamış ve uyarılarda bulunmuştu.

Kanton Wallis Polisi,  yaptığı açıklamada herhangi bir can kaybının olduğuna dair bilgi almadıklarını, ancak birçok evlerde ufak tefek hasarların meydana geldiğini açıkladılar.

İsviçre büyük bir depremle karşı karşıya

Zürih Üniversitesi Deprem Araştırma bölümü İsviçre’de her 50 ila 100 yıl arasında6 veya daha fazla şiddetinde büyük bir depremin meydana geldiğine dikkat çekerek, bu büyüklükte depremin ne zaman gerçekleşeceği yönünde bir bilgi sahibi olmanın imkansız olduğunu açıkladı. İsviçre’de en son 6 şiddetinde deprem 1946 yılında merkez üssü Sierre (Kanton Wallis) de gerçekleşmişti.  Üniversite deprem tehlikesinin en yoğun bölgelerin Basel ve Kanton Wallis olduğunu belirtirken, tüm ülkede olabileceği vurgusu yapıldı.