fbpx

Apple son güvenlik güncellemesini eleştiriler üzerine erteledi

Paylaş

Apple Cuma günü yaptığı açıklamada, çocuk güvenliği özelliklerinin kullanıma açılması için daha çok zaman ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Apple geçtiğimiz ay ABD müşteri telefonlarını ve bilgisayarlarını çocuk cinsel istismarı görüntüleri için kontrol etme sözü vermişti. Bunun üzerine firmaya çok çeşitli gruplardan eleştiriler gelmeye başlamıştı.

Eleştiri sahipleri, bu özelliğin sansür veya tutuklamalar için başka materyaller arayan baskıcı hükümetler tarafından istismar edilebileceğini ve ayrıca Apple’ın yalnızca küçük bir cihaz içeriği grubunu kontrol edip etmediğini dışarıdan araştırmacıların belirlemesinin imkansız olacağını savundu.

Apple, güvenlik araştırmacılarının iddialarını doğrulamasına izin vereceğini söyledi, ancak şirket Cuma günü sistemde değişiklik yapmanın daha fazla zaman alacağını söyledi.

Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, “Müşterilerden, savunma gruplarından, araştırmacılardan ve diğerlerinden gelen geri bildirimlere dayanarak, kritik öneme sahip bu çocuk güvenliği özelliklerini yayınlamadan önce girdi toplamak ve iyileştirmeler yapmak için önümüzdeki aylarda ek zaman ayırmaya karar verdik” dedi.

Apple’ın hareketini eleştiren Johns Hopkins Üniversitesi’nde siber güvenlik araştırmacısı Matthew Green, Apple’ın hamlesinin “umut verici” olduğunu söyledi.

Apple, plan üzerinde haftalardır savunma yapıyordu ve yanlış tespit risklerinin düşük olduğunu göstermek için bir dizi açıklama ve belge sunmuştu.

Bu özelliği, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde yazılım güncellemeleriyle iPhone’lar, iPad’ler ve Mac için kullanıma sunmayı planlamıştı.