fbpx

Yunan bakan, yangınlarla mücadelede edemedikleri için özür diledi

Paylaş

Yunanistan’da yangınların kontrol edilememesi sonucunda Başbakan Miçotakis’ten sonra, Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias da özür diledi.

Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, ülkesinde devam eden ve kontrol altına alamadıkları yangınlar nedeniyle istifa talebinde bulunduğunu söyledi ve özür dileyerek ağladı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ülke genelinde devam eden yangınlarla mücadelede yaşanan başarısızlıktan dolayı halktan özür dileyip ve hataların tespit edilerek düzeltileceğine söz vermesinin ardından bir açıklama da Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’dan geldi.

Eğriboz Adası’ndaki yangınlara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Hardalias, gazetecilerin yangınlarla mücadelede hükümetin yetersiz kaldığına ilişkin sorularını yanıtlarken gözyaşlarını tutamadı. Hardalias, “İstifam başbakanın çekmecesinde” dedi.

Yerel gazete Star.gr’nin yayınladığı görüntülerde, kaybedilen her canın ‘kalplere darbe vurduğunu’ söyleyen Hardalias’ın halktan özür dilerken ağladığı görüldü.

Kaynak : Birgün