fbpx

Egedesonses programında ırkçı ve cinsiyetçi mülteci yorumu

Paylaş

Egedesonses isimli yerel radyoda program yapan Murat Karakaş’ın Afgan mültecilerle ilgili sözleri tepki çekti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karakaş’ı kınadı ve özür dilemeye davet etti.

İzmir’de yayın yapan Egedesonses isimli radyo ve internet sitesinin sahibi Murat Karakaş, programında mültecilerle ilgili ırkçı ve cinsiyetçi yorumlarda bulundu.

Programda “Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde misafir ederiz. Afganistan’dan geliyorlar. Sakallı sakallı leş gibi” şeklinde ifadeler kullanan Karakaş’ın sözleri tepkilere neden oldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu tarafından yapılan “Özür bekliyoruz” başlıklı yazılı açıklamada, gazetecilik ülkelerinin çiğnenmesine müsaade edilmeyeceği vurgulanarak, “Egedesonses adlı internet sitesinde, kendisini gazeteci olarak tanıtan Murat Karakaş adlı kişi, kadınlar ve mülteciler hakkında hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ifadelerde bulunmuştur. Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez. Yayıncılık ve insanlık ilkelerinin çiğnenmesi çok üzücüdür. ‘Gazeteciyim’ diyen kişilerin her şeyden önce meslek etik ve değerleri üzerinde taşıması şarttır. Kendisinden mesleğimiz ve tüm haksızlığa uğrayan kişiler adına özür bekliyor, kentimizde, bölgemizde yayıncılık ve gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceğimizi duyuruyoruz” denildi.

Kaynak : Duvar